Én dej - 3 slags småkager - 3 slags småkager lavet med samme småkagedej
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Én dej – 3 slags småkager

Én dej – 3 slags småkager – Opskrift på 3 forskellige småkager lavet af den samme dej. Sprøde og smørfyldte lækre småkager lavet med én dej og fyldt med forskelligt fyld. Denne opskrift er helt genial og virkelig lækker og nem at lave.

Det er så hyggeligt at bage småkager og disse småkager passer perfekt til julehyggen. Jeg har lavet én dej, delt dejen i 3 portioner og tilsat forskelligt fyld til portionerne. Fyldet er:

Chokolade/appelsin

Pistacie/citron

Tranebær/lakrids

Dejen til småkagerne minder meget om en mørdej. Den består kun af mel, flormelis, smør og æg. Dejen rulles til tykke ruller, som opbevares på køl og skæres i skiver, når der skal bages og serveres friskbagte småkager. Småkagerullerne kan opbevares på køl i 2-3 uger, og kan også sagtens fryses ned og holde sig i ca. 2 måneder.

Prøv også min opskrift på ingefærsmåkager, pebernødder eller vaniljekranse. Rigtig god fornøjelse!

Jeg blev lige inspireret af Karolines Køkken til at lave sådan en opskrift her.

Én dej – 3 slags småkager

Ingredienser

Småkagedej (ca. 50 småkager ialt)
Fyld 1
Fyld 2
Fyld 3

Fremgangsmåde

Småkagedej

Bland hvedemel og flormelis i en skål og smuldr smørret heri. Saml dejen med æg til en ensartet og sammenhængende dej (dejen ligner en mørdej).

Del dejen i 3 lige store portioner og tilsæt det forskellige fyld til dejen.

Rul hver dejportion til en rulle og kom husholdningsfilm rundt om. Kom dejrullerne på køl i min. 2 timer, men gerne natten over.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Skær rullerne i skiver af ca. 1/2 cm og placer dem på en bageplade med bagepapir. Bag småkagerne i ca. 8 minutter eller indtil de har taget farve rundt i kanten. Lad småkagerne afkøle på en rist. Opbevar dem herefter i en kagedåse. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar

Skriv en kommentar