Chokolademousse – Opskrift på verdens bedste chokolademousse. Chokolademousse må nok være en af mine favoritdesserter med den gode chokoladesmag og den bløde, luftige konsistens. Denne chokolademousse er helt perfekt at servere som dessert til f.eks. nytårsaften. Chokolademoussen kan sagtens laves dagen inden, den skal serveres. Jeg har lavet en helt klassisk chokolademousse med 65 % mørk chokolade. Du kan også prøve at komme lidt fintrevet appelsinskal i. Chokolademoussen er anrettet i portionsglas, da jeg synes, at det er lækkert og indbydende, men du kan også hælde moussen i en lav skål. Denne dessert er nem at medbringe, hvis det er dig der skal stå for desserten til festen eller sammenskudsgildet. Her har jeg pyntet desserten med friske hindbær, fødeskum og revet chokolade, men chokolademoussen kan også sagtens bare spises som den er.
Prøv også min opskrift på chokolademousse med hvid chokolade og chokolademousse med karamelpopcorn og Baileys. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Chokolademousse
Ingredienser
Chokolademousse (6-8 portioner)
225 g god mørk chokolade
10 past. æggeblommer
75 g flormelis
5 dl piskefløde
Pynt
Flødeskum
Friske hindbær
Revet chokolade
Fremgangsmåde
Chokolademousse
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, den må ikke blive for varm. Pisk æggeblommer og flormelis til en lys og luftig æggesnaps. Hæld chokoladen i æggesnapsen i en tynd stråle, imens der piskes ved lav hastighed. Pisk herefter fløden til en let skum og vend den forsigtigt sammen med chokolade-æggeblandingen. Fordel chokolademoussen i portionsglas (eller en skål) og stil på køl i ca. 4 timer eller til dagen efter. Pynt chokolademoussen med flødeskum, hindbær og revet chokolade og servér. Velbekomme!
Kan man lave den med hvidchokolade også?
Ja, det tror jeg sagtens man kan 🙂
Kan denne chokolademousse bruges i en lagkage? F.eks. til dine luftige lagkagebunde?
Ja, det kan den sagtens 🙂