Chokoladefondant med Baileys is og karamelsauce - Opskrift på Baileys dessert
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Chokoladefondant med Baileys is og karamelsauce

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Baileys.

Chokoladefondant med Baileys is og karamelsauce – Opskrift på den lækreste dessert med blødende chokoladefondant med Baileys is og karamelsauce. Denne opskrift har jeg glædet mig til at dele med jer. Det er en lækker, blød og cremet is med Baileys Salted Caramel, varm chokoladefondant med blødende midte serveret med en skøn karamelsauce også med Baileys Salted Caramel. Dette er den perfekte dessert at servere, når du skal overraske dine gæste både til påske, nytår eller til enhver anden lejlighed.

Den velkendte bløde og cremede Baileys smag fremhæver chokoladesmagen på bedste vis, og noterne af karamel giver smagen af den velkendte vaniljeis og karamelsauce et overraskende twist. Det er også lækkert at servere denne dessert med friske bær til den søde smag. Jeg har også serveret den med chokoladepåskeæg, og der kan du blot vælge lige dem du bedst kan lide, eller helt undlade dem.

Chokoladefondant er en af mine favorit desserter, så derfor var jeg heller ikke i tvivl om, at jeg skulle lave en chokoladefondant opskrift, da Baileys spurgte, om jeg kunne udvikle en opskrift med Baileys Salted Caramel. Dog er der ikke Baileys i selve chokoladefondanten, men  man kan sagtens tilsætte 2-3 spsk Baileys i dejen. Chokoladefondanten kan laves klar dagen inden servering, ved at komme dejen i ramekinerne og så stille dem på køl og bage dem direkte fra køl. Hvis du ønsker ekstra chokolade i chokoladefondanten, så kan der kommes 2 stykker chokolade i midten af dejen, så bliver der dobbelt op på chokolade.

Prøv også min opskrift på chokolademousse med karamelpopcorn og Baileys lige her. Du kan læse meget mere om Baileys og de forskellige varianter her. Rigtig god fornøjelse!

Jeg skal gøre opmærksom på, at desserten indeholder alkohol.

Chokoladefondant med Baileys is og karamelsauce

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 30 min.
I alt + 4 t.

Ingredienser

Is med Baileys Salted Caramel
Lun chokoladefondant (4 kager)
Karamelsauce med Baileys Salted Caramel
Derudover  Evt. 1 bakke friske hindbær

Fremgangsmåde

Is med Baileys Salted Caramel

Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljepasta sammen til en tyk æggesnaps. Det tager ca. 5-6 min. Rør Baileys i. Pisk fløden til en let skum i en anden skål. Vend flødeskummet i æggesnapsen forsigtigt, så du ikke slår luften ud. Kom isen I en form eller beholder og frys den ned i 4-6 timer.

Lun chokoladefondant

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Rør det sammen til en ensartet masse. Pisk sukker og de 2 æg sammen til en luftig æggesnaps. Vend melet i. Pisk herefter de to æggeblommer i chokoladeblandingen og vend blandingen forsigtigt sammen med æggesnapsen, uden at slå for meget luft ud af dejen. Smør 4 ramekiner indvendigt med smør og drys med lidt kakaopulver. Fordel herefter dejen i ramekinerne og stil dem på køl i 1 time. Tænd ovnen på 220 C varmluft og bag kagerne i ca. 9-10 minutter. Det er virkelig vigtigt, at du holder øje med dem undervejs, så de ikke får for meget. De skal nemlig være flydende indeni, så hellere give kagerne lidt for lidt end for meget.

Karamelsauce med Baileys Salted Caramel

Laves lige inden servering: Smelt sukkeret i en tykbundet gryde. Rør i gryden undervejs, med en træske, så sukkeret ikke brænder på. Når alt sukkeret er smeltet og er blevet til en gylden karamel tilsættes smørret lidt ad gangen og røres rundt til det er smeltet. Tag gryden af varmen, tilsæt Bailey’s og rør rundt til en tyk og blank karamel.

Ved servering

Når kagerne er færdige vendes de direkte ud på den tallerken de skal serveres på. Server med en kugle is og hæld karamelsaucen udover og pynt evt. med friske hindbær og chokolade påskeæg.

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar