Chocolate pie with meringue (S’mores Pie)! - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Chocolate pie with meringue (S’mores Pie)!

Jeg håber ikke, at I blæser væk derude? Idag får I opskriften på en ret så luksus kage, nemlig en S’mores Pie kind of cake med kiksebund, silkeblød ganache og brændt marengs. Jeg har lavet sådan en kage før, bare lidt anderledes – se selv her. Jeg håber, at I har lyst til at give jer i kast med kagen. Jeg elsker ihvertfald at se alle jeres kreationer når I bager med mine opskrifter – bliv endelig ved med det! I må også meget gerne komme med ønsker til opskrifter, hvid der er noget bestemt jeg skal lave. Nu vil jeg gøre mig klar til at fejre min morfars fødselsdag lidt senere 🙂 Rigtig god aften til jer og tak fordi I gider at læse med – det betyder alt! Her kommer opskriften:

Chocolate pie with meringue (S’mores Pie)!

Ingredienser

Kiksebund:
Chokoladeganache:
Marengs:

Fremgangsmåde

Kiksebund:

Hak kiks og mandler i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene og mandler til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en tærteform (gerne med løs bund), min form er 25 cm i diameter. Pres kiksemassen godt ned i bunden og op af kanterne, og sæt formen i køleskabet i mindst 1 time.

Chokoladeganache:

Hæld fløden i en gryde og varm det op til kogepunktet. Hak chokoladen og kom den i en skål. Hæld fløden over chokoladen og vend det rundt til chokoladen er smeltet. Lad ganachen køle lidt af i køleskabet inden det hældes på kiksebunden.  Stil formen på køl igen, igen.

Marengs:

Pisk æggehviderne, imens du tilsætter sukkeret lidt efter lidt. Pisk ved høj hastighed i ca. 10 minutter, indtil det bliver til en stiv marengs. Fordel marengsmassen på tærten. Brænd marengsen med en ”bunsenbrænder” (sådan én man bruger til Crème Brûlée). Servér et stykke kage med en dejlig kop kaffe til. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar

Skriv en kommentar