Butterdej med pesto, tomat og mozzarella – Opskrift på lækre butterdejshapsere med fyld af pesto, tomat og mozzarella. Disse butterdejshapsere er så gode og hurtige og nemme at lave. De består af butterdej som fyldes med tomat, mozzarella og pesto. Jeg har brugt min hjemmelavede basilikumspesto, men man kan også sagtens bruge en købt pesto. I stedet for frisk mozzarella, så kan der også bruges revet mozzarella. Disse butterdejshapsere er perfekte at servere som en snack, som en del af et tapasbord, til picnic eller som en del af en buffet til f.eks. studentergilde. De kan sagtens bages om morgnen og så serveres om aftenen. Denne portion giver 6 stk, men man kan sagtens gange opskriften op, eller lave mindre hapsere.
Prøv også min opskrift på butterdejsstænger med asparges, flødeost og bacon. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Butterdej med pesto, tomat og mozzarella
Ingredienser
Butterdej med pesto, tomat og mozzarella
1 rulle butterdej
6 spsk. pesto
3 tomater, skåret i skiver
2 kugler mozzarella, skåret i skiver
1 sammenpisket æg til pensling
Sesamfrø
Fremgangsmåde
Butterdej med pesto, tomat og mozzarella
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skær butterdejsrullen ud i 6 lige store firkanter. Smør pesto i midten af hver firkant og kom tomatskiver og mozzarella på. Luk de to modsatte hjørner sammen, så butterdejen lukker om noget af fyldet. Se billederne.
Pensl med æg og drys med sesamfrø. Bag i ovnen i ca. 20 minutter. Fyldet flyder lidt ud, men de bliver fine alligevel. Server straks. Velbekomme!