Opskrift på en nem brownie med Oreo og mælkechokoladefudge
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Brownie med Oreo og fudge

 

Denne brownie med Oreo og mælkechokoladefudge er en sød og heftig bandit. Det er en nem og hurtig kage at bikse sammen, og så er jeg sikker på at den vil falde i god jord til eftermiddagskaffen eller hos gæsterne. Fudgen bliver lavet af sødet kondenseret mælk, som man køber på dåse. Du kan få det i stort set alle supermarkeder.

Er du også en Oreo-fan? Så tjek da lige nogle af mine andre opskrifter med Oreo ud, f.eks. min Oreo Chesecake   eller min Oreo tærte.

Brownie med Oreo og fudge

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 50 min.
I alt 1 t. 10 min.

Ingredienser

Brownie med Oreo:
Mælkechokoladefudge:
Topping:

Fremgangsmåde

Brownie med Oreo:

Tænd ovnen på 175 C. Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg og sukker lyst og luftigt i en skål. Smelt chokoladen og bland i. Bland de tørre ingredienser og pisk det i dejen. Pisk tilsidst det smeltede smør i. Beklæd en bageform (28×20 cm) med bagepapir og hæld dejen i formen. Pynt med de hakkede Oreos på dejen og bag kagen i ovnen i ca. 45-50 minutter. Lad kagen køle helt ned.

Mælkechokoladefudge:

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Hæld den kondenserede mælk i en skål og rør den sammen med den smeltede chokolade. Fordel fudgen på den kolde kage, drys med hakkede Oreos og stil kagen på køl indtil servering.

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

21 kommentarer
    1. Hei Helene. Har du mon brugt almindelig mælk i stedet for kondenseret mælk? Du skal bruge kondenseret mælk, som er en slags creme lavet af mælk og sukker, og som man køber på dåse. Når du blander den kondenserede mælk med den smeltede chokolade, bliver det til den lækre fudge. God fornøjelse og skriv endelig igen, hvis du har flere spørgsmål. Hilsen Frederikke

  1. Hej Frederikke,

    Kan den kondenseret mælk købes i almindelig butikker/supermarkeder, synes ikke jeg kan finde den?

    1. Hej Simone
      Jeg har set det i flere supermarkeder som f.eks. Netto, Meny, Bilka og Føtex 🙂 Håber du finder de! Kh Frederikke

    1. Hej Tanja
      Selve brownien kan godt laves dagen inden, men fudgen ville jeg lave og smøre på brownien på dagen 🙂 God fornøjelse!
      Kh Frederikke

  2. Hej Frederikke,

    Helt spontant prøvede jeg denne opskrift i går. Den blev rigtig lækker, men efter fudgen kom på, måtte den måske godt have stået på køl lidt længere tid – kagen var i hvert fald svær at skære stykker af!

    Hvor længe anbefaler du/plejer du at have kagen med fudge til at stå på køl inden servering?

    1. Hej Camilla
      Godt at kagen blev lækker alligevel 🙂 Den skal også helst stå på køl natten over, det har jeg vidst også skrevet i opskriften 🙂 Og så skal kagen tages ud ca. 10 minutter før servering, så den ikke er for hård at skære i. Jeg håber, at det kan hjælpe! Rigtig dejlig søndag til dig! Kh Frederikke

  3. Hej Frederikke!
    Først og fremmest tak for en skøn blog og en evig lækkersultenhed, hvis der er noget der hedder det? 😉 jeg skal lige høre hvor mange mennesker du cirka vil mene en portion er til? 🙂

    1. Tusind tak for din søde kommentar! Der er ca. til 12-15 stykker, men det afhænger selvfølgelig af, hvor store stykker man skærer 🙂 God fornøjelse! Kh Frederikke

  4. Hej! Jeg skal bage denne kage til 2x fødselsdage i weekenden. Er det muligt at bage begge kager i aften (og så lave fudgen henholdsvis i morgen og søndag), eller vil brownien ikke være god søndag efter to dage i køleskab? Glæder mig til at smage!

    1. Hvor dejligt! Du kan sagtens bage kagerne i aften, det bliver de kun gode af 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

Skriv en kommentar