Brændte mandler opskrift - Nem opskrift på brændte mandler
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Brændte mandler

Her kan du få mine brændte mandler opskrift. Det er en nem opskrift på brændte mandler, da du bare skal  bruge: mandler, vand og sukker. Det bliver næsten ikke nemmere!

De hører virkelig julen til. Dog ikke hvis man spørger ham manden, der står ved Rundetårn og laver dem året rundt! 

Vi er nok mange der forbinder duften af brændte mandler med julemarked eller juleshopping, men man kan også tage duften med hjem og selv lave brændte mandler. Det er ikke svært, det kræver bare lidt tålmodighed og det er hele tålmodigheden værd. 

Jeg kender også flere, der tror, at de er nødt til at ofre en pande, hvis de vil lave mandlerne derhjemme. Sådan er det altså ikke hos mig med mine brændte mandler opskrift. Efter at jeg er færdig med at lave dem, sætter jeg min pande i blød, og så kan man nemt vaske den af. 

Brændte mandler opskrift

Du skal som nævnt kun bruge mandler, sukker og vand, hvis du vil følge min brændte mandler opskrift. Det er i sig selv virkelig dejligt, at man kun skal bruge tre ingredienser for at komme i gang. 

Jeg har prøvet at beskrive den proces, mandlerne gennemgår, så jeg håber, at det er nemt at forstå. Det handler om at væbne sig lidt med tålmodighed. For det første skal sukkeret lige opløses i vand, så skal det tørre helt ind rundt om mandlerne, og først herefter begynder selve karamelliseringen. 

Det er meget smag og behag, om man godt kan lide dem helt karamelliseret, eller om man godt kan lide, at noget af sukkeret sidder i klumper på mandlerne. Det gode ved, at du laver dem selv er, at du kan stoppe processen lige når du ønsker det.

Når de er færdige, skal du hælde dem ud på noget bagepapir. Det er en god ide at sørge for, at de ikke ligger i én stor klump. De kan evt skilles ad med to gafler.

Nem opskrift på brændte mandler

Det er en ret nem opskrift på brændte mandler, da der er så få ingredienser at holde styr på. Det er dog vigtigt, at du er tålmodig og ikke skruer helt op for panden. Hvis du gør det, så vil det gå helt fint lige indtil et tidspunkt, hvor mandlerne måske kan komme til at brænde på – og så er der ikke andet at gøre end at smide dem ud. 

Jeg laver selv ofte en dobbelt portion af min brændte mandler opskrift, når jeg er i gang. Det tager kun 5-10 minutter længere at lave en dobbelt portion end at lave en enkelt. De er også så gode, at de alligevel hurtigt bliver spist.

Du kan også passende pakke nogle ind til en lille værtindegave. Det vækker altid stor begejstring, når man fortæller, at de er hjemmelavet.

Hvis du har lyst til at lave andre lækre sager, kan du eksempelvis lave fransk nougat eller sure jordbærbånd

Er brændte mandler sunde? Mandler i sig selv indeholder en masse gode vitaminer og mineraler, som vi mennesker har godt af. Jeg vil dog ikke se, at brændte mandler er sunde, da de jo får et lag sukker ud over sig. Du kan dog sagtens spise et par, uden at det sætter sig direkte på sidebenene.

Hvorfor bliver mine brændte mandler blanke? Hvis du oplever, at de bliver blanke betyder det, at sukkeret er smeltet. Du har altså givet dem forholdsvist lang tid på panden. Du kan tage dem af noget tid før, hvis du godt vil have, at sukkeret er mere knasende rundt om mandlerne.

Hvor er brændte mandler fra? Det er faktisk en snack, der går rigtig rigtig mange år tilbage. Historien om dem stammer helt tilbage fra Romerriget, hvor at man dengang brugte honning til at lave dem. Dengang fik mandlerne ikke den hårde sukkerskal, som vi kender det fra i dag.

Brændte mandler

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 20 min.
I alt 30 min.

Ingredienser

Brændte mandler

Fremgangsmåde

Brændte mandler

Kom mandler, sukker og vand i en dyb pande. Skru op på middelvarme og tag din bedste tålmodighed på. Nu skal mandlerne igennem følgende trin:

– Først bliver sukkeret opløst i vandet og kogt sammen til en gennemsigtig sirup. Rør i massen undervejs.

– Derefter begynder vandet at fordampe og sukkeret bliver siddende tilbage på mandlerne, som bliver hvide.

-Nu begynder sukkeret at smelte, sådan at mandlerne bliver karamelliserede.

-Når næsten alle mandlerne har en blank overflade er de færdige, og så gælder det om at være hurtig: Hæld de varme mandler på en bageplade (eller noget andet der kan tåle varme) beklædt med bagepapir og  skynd dig at trække dem fra hinanden med to gafler. Få gerne nogle til at hjælpe dig, for så snart mandlerne køler af, og bliver hårde sidder de klistret sammen. Hvis mandlerne skal gemmes, så skal de være helt kolde, før de kommer på et fint glas eller i en kagedåse. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

10 kommentarer
    1. De kan godt holde sig i et par uger i en kagedåse eller i et glas med et tætsluttende låg. Jeg har bare mine stående på køkkenbordet 🙂 God fornøjelse!

  1. Ej ved altså ikke om jeg kom til at bedømme dine brændte mandler ?‍♀️ Fingeren hvilede lige på skærmen et øjeblik.. Jeg har altså ikke andet en ros til dine retter og har slet ikke lavet brændte mandler ???

    1. De skal ikke i ovnen, hvor ser du det henne? Brændte mandler laves på en stegepande, præcis som jeg har beskrevet 🙂

Skriv en kommentar