Frederikke Waerens: Blondie med rabarber og hvid chokoladecreme
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Blondie med rabarber og hvid chokoladecreme

Annonce DanSukker

Blondie med rabarber og hvid chokoladecreme

Her er opskriften på en lækker blondie med rabarber og hvid chokoladecreme. Denne blondie er supernem at bage, og den smager virkelig lækkert. Blondien er med syrlige rabarber og citron, som er en fantastisk god kombination. Blondien er pyntet med en luftig pisket hvid chokoladecreme og friske røde bær.

Jeg har brugt økologisk danskproduceret sukker og brun farin fra DanSukker til selve blondien. Det giver en lækker luftig og sej dej. Til den piskede hvide chokoladecreme har jeg brugt glukosesirup, som gør cremen sej og let at piske op.

Den lækre blondie med rabarber er perfekt til sommerens fester

Denne blondie egner sig perfekt til sommerens fester, da den nemt kan bages og serveres for mange gæster. Server f.eks. kagen til studenterfesten, bryllupsreception, sommerfesten eller fødselsdagsfesten.

Både blondie og chokoladecreme kan let forberedes i forvejen

Den søde blondie med de syrlige rabarber er en rigtig snasket kage. Den skal gerne stadig skal være lidt ”blævrende”, når den tages ud af ovnen. Kagen sætter sig og bliver fast, når den kommes på køl. Derfor er det superideelt at bage kagen et par dage før, den skal skæres ud og serveres. Den lyse chokoladecreme kan også stå på køl et par dage. Den skal bare piskes op, lige inden den skal sprøjtes på kagen. Rigtig god fornøjelse!

Blondie med rabarber og hvid chokoladecreme

Opskrift til 16-20 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 4 t.
I alt + 5 t.

Ingredienser

Blondie med rabarber (ca. 24 stk.)
Hvid chokoladecreme
Derudover

Fremgangsmåde

Blondie med rabarber

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Skyl rabarberne og skær dem i tynde skiver.

Smelt smør i en gryde og tilsæt herefter chokoladen. Rør godt rundt til chokoladen er smeltet.

Pisk sukker, brun farin, vaniljesukker, hvedemel, salt, citronskal og æg sammen til en ensartet, tyk og luftig masse. Pisk smør chokoladeblandingen i. Vend til sidst rabarber i.

Beklæd en form på 30 x 40 cm med bagepapir.

Bag kagen i ca.1 time. Den skal være lidt blævrende, da den sætter sig og bliver fast, når den kommer på køl. Stil på køl i 5 timer, men gerne til dagen efter.

Hvid chokoladecreme

Kom hvid chokolade, 150 g piskefløde og glukosesirup i en gryde og lad det smelte ved lav varme under omrøring. Når alt chokoladen er smeltet og massen er blank og ensartet kommes det i en bøtte med husholdningsfilm på. Opbevar det på køl i min. 5 timer, men gerne til dagen efter.

Kom den kolde chokoladecreme i en skål og tilsæt de 300 g piskefløde. Pisk ved lav hastighed indtil cremen er fast og luftig. Pisk endelig ikke for meget, for så skiller cremen. Kom cremen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Skær kagen ud i små firkanter og pynt med chokoladecreme, friske bær og evt. sølvstøv. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar