Bløde chokoladeboller - de bedste luftige chokoladeboller
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Bløde chokoladeboller

Bløde chokoladeboller – Opskrift på de bedste bløde og luftige hjemmebagte chokoladeboller. Chokoladeboller er nok det bedste bagværk, der findes, hvis du spørger mig! En smør-blød bolle fyldt med chokolade, det går man aldrig galt i byen med. Dejen til chokoladebollerne er super nem at lave og der er masser af god smag i dejen fra friskkværnet kardemomme og mørke chokoladeknapper. Jeg bruger hele kardemommefrø, som jeg selv knuser i en morter. Man kan også bare bruge kardemomme, som er stødt i for vejen. Jeg bruger mørke chokoladeknappper, men mælkechokolade knapper kan også bruges eller en kombination.

Jeg bager chokoladebollerne i en bradepande, hvor de står tæt, så de kan hæve sammen. Man kan også sagtens placere bollerne på en bageplade, med plads imellem bollerne.

Disse chokoladeboller smager allerbedst, når de er lune og chokoladen stadig er lidt blød, og så med et lag iskoldt tandsmør…mums! Chokoladebollerne er også perfekte at fryse ned og så skal de blot lunes i ovnen inden servering. Selve dejen er også perfekt til de klassiske fødselsdagsboller eller bamseboller. Prøv også min opskrift på grove chokoladeboller eller min opskrift på skyrboller med chokolade. Rigtig god fornøjelse!

Bløde chokoladeboller

Opskrift til 15 stk.
Forberedelse 1 t. 30 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 1 t. 45 min.

Ingredienser

Chokoladeboller

Fremgangsmåde

Chokoladeboller

Kom mælk, gær, kardemomme, æg og sukker i skålen til en røremaskine. Rør det godt rundt, så gæren opløses. Tilsæt det meste af melet og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt salt og evt. mere mel. Ælt dejen til den slipper skålen. Tilsæt smørret og ælt til dejen er helt blank og smidig.

Når dejen er æltet færdigt, det tager ca. 5-10 min., så tilsættes chokoladen og æltes hurtigt ind i dejen. Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 40 min.

Del herefter dejen i 15 lige store stykker af ca. 80 g hver, og tril dejstykkerne til runde boller. Placer bollerne i en bradepande på ca. 22×32 og lad dem efterhæve i 45 min. ved stuetemperatur med et fugtigt viskestykke over.

Tænd ovnen på 220 C varmluft.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag bollerne i ca. 12-15 min. Før bollerne, med bagepapir, over på en rist, så de kan afkøle. Server chokoladebollerne. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar