Berlinere med vaniljecreme og hindbærsukker - hjemmelavede berlinere
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Berlinere med vaniljecreme og hindbærsukker

De lækreste berlinere med vaniljecreme og hindbærsukker, som smager helt vidunderligt! Det syrlige, søde sukker og den vaniljeprikkede creme er et perfekt match til sådan en blød og friturestegt berliner. Man kan fylde berlinerne med lige det fyld man allerbedst kan lide, det kunne f.eks. være syltetøj, lemoncurd, nutella eller nutella ganache, som jeg har gjort i denne opskrift. Berlinere og donuts minder mig altid om da jeg var yngre, og hele familien var på Kreta. Der gik nemlig mænd rundt på strandende og solgte helt lune og friskbagte berlinere, og de smagte så godt! Og det er ikke spor svært at lave dem selv, og det er et rigtig hyggeligt efterårsferie-projekt. Rigtig god fornøjelse!

Berlinere med vaniljecreme og hindbærsukker

Opskrift til 10 personer
Forberedelse 2 t.
Tilberedning 30 min.
I alt 2 t. 30 min.

Ingredienser

Berlinere (ca. 10 stk.)
Vaniljecreme
Hindbærsukker

Fremgangsmåde

Berlinere

Opløs gæren i den lunkne mælk i en røreskål. Tilsæt sukker, vanilje, æg og citronskal. Rør det rundt ved lav hastighed og tilsæt melet lidt adgangen, imens der røres rundt. Ælt dejen godt til den slipper skålen. Tilsæt smørret lidt adgangen, imens dejen æltes. Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen hæve i 1,5 time. Lav vaniljecremen, imens dejen hæver.

Vaniljecreme

Lav evt. kagecremen en dag i forvejen. Pisk æg og sukker helt lyst og luftigt. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen samt smør op under piskning, til den netop koger. Hæld den op i en skål og lad den afkøle.

Hindbærsukker

Bland sukker og hindbærpulver sammen i en skål.

Sådan laver du berlinere

Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Form 10 lige store boller af ca. 101 g hver. Læg de runde dejstykker til hævning i 30 minutter under husholdningsfilm. Varm olien op til ca. 170 C i en gryde. Du kan stikke en tandstik ned i den varme olie, og hvis det syder og bobler rundt om, så er olien varm. Friter berlinerne et par stykker adgangen i ca. 2-3 minutter på hver side. De skal blive gyldne, men pas på, de kan hurtigt blive meget brune. Læg dem på et fad beklædt med køkkenrulle. Rul dem i hindbærsukker og lad dem køle af. Kom vaniljecremen i en sprøjtepose med en rund tyl. Lav et hul i hver berliner og fyld dem med vaniljecreme. Berlinerne skal helst spises med det samme, så smager de aller bedst. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

3 kommentarer
  1. Hej Frederikke.
    Kan man fryse dejen ned? Og tror du i det tilfælde, at man kan putte de frosne berliner direkte i olien, eller skal de tøs op først?
    Tak!
    Vh Ida.

    1. Jeg tror godt at man kan fryse de “ubagte” berlinere, og så lade dem tø op inden de kommer i olien, ellers så tror jeg det kommer til at sprøjte rigtig meget 🙂 God fornøjelse! Kh Frederikke

Skriv en kommentar