Æblecrumble med hasselnødder og karamelsauce - opskrift på skøn æblecrumble
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Æblecrumble med hasselnødder og karamelsauce

Æblecrumble med hasselnødder og karamelsauce! En af de skønneste efterårsdesserter med æbler. Sådan en lun og sprød crumble går man aldrig galt i byen med, og slet ikke når den bliver serveret med vaniljeis og hjemmelavet karamelsauce. Denne crumble er super nem at lave og er perfekt at servere for gæster til eftermiddagskaffe. Jeg har et par andre crumble opskrifter: Crumble med rabarber og jordbær, crumble med hindbær og jordbær og en skøn stikkelsbærtærte med crumble. Rigtig god fornøjelse!

Æblecrumble med hasselnødder og karamelsauce

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 20 min.
I alt 40 min.

Ingredienser

Karamelsauce
Æblefyld
Crumble

Fremgangsmåde

Karamelsauce

Kog sukker og vand op i en tykbundet gryde uden at at røre i gryden. Kog det indtil det bliver brunt. Hæld fløde i under omrøring og tilsæt smør. Lad det koge et par minutter til det bliver en tyk karamel. Tilsæt salt og hæld det op i en lille skål og lad det afkøle.

Æblefyld

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Skær æblerne ud i store tern og bland dem med kanel, vanilje, rørsukker og kartoffelmel. Varm en pande op der kan tåle at komme i ovnen. F.eks. en støbejernspande. Du kan også bare stege æblerne på en almindelig pande, og så hælde dem op i et ildfast fad bagefter. Smelt smørret på panden og steg æblefyldet på panden. Æblerne skal blive lidt møre og nærmest karamelliserer.

Crumble

Kom alle ingredienserne i en skål og gnid det hele sammen med smørret til en ensartet crumble.

Fordel crumblen udover æblefyldet og bag crumblen i ca. 20 minutter indtil den er sprød og gylden. Nyd den lune crumble med vaniljeis og karamelsauce. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer
    1. Ja, karamelsaucen kan sagtens laves dagen før. Opbevar den på køl og stil den ud ved stuetemp. inden den skal bruges, så den ikke er for hård/kold :.)

Skriv en kommentar