6 kanapéer til nytårstalen - Lækre kanapeer opskrifter
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

6 kanapéer til nytårstalen

Jeg er helt vild med at servere forskellige kanapéer til min familie og venner nytårsaften. Her er 6 kanapéer til nytårstalen, som er perfekte at servere når dronningen holder sin nytårstale! Jeg elsker disse små fine kanapéer, fingerfood, appetizers eller, hvad du nu kalder dem. 

Her har jeg lavet avocadoshots med agurk og hvidløg, tomater med fetafyld, mini toast med dild og laks, parmaskinke-ruller med flødeost og dadler, butterdejssnegle og nuttede små vagtelæg med chilimayo. Hvis du synes, at 6 kanapeer til nytårstalen er lige i overkanten, så kan du nøjes med et par af dem og så servere lidt nødder, chips, dip og måske nogle grøntsagsstave til. 

Inspiration til kanapéer

Jeg har gjort det til en tradition at lave forskellige kanapéer hvert år til nytår. Der vil altid være nogle ingredienser, der går igen, og så går man eksempelvis aldrig galt i byen med kanapeer med laks eller kanapeer med rejer. Det er som om, at fisk og skaldyr hører til nytårsaften – enten til forret eller som kanapéer

Du kan her klikke dig direkte ind på kanapéer, som jeg har lavet andre år:

Der har jeg også lavet nogle virkelig lækre små retter, som du kan servere til hyggen. Det gode ved dem er jo, at du ikke behøver at vælge alle 6 retter fra ét indlæg. Du kan jo mikse lige præcis de retter, som du har lyst til at lave, og som du synes lyder lækkert. 

Det kan jo være, at der skal være nogle vegetarer indimellem, eller at der er nogen, der ikke kan lide fisk osv. 

Kanapeer til reception

Det er langt fra kun til nytår, at man kunne få brug for 6 kanapeer til nytårstalen. Der er mange, der på et tidspunkt holder en reception eller lignende. Her er det oplagt at lave kanapeer til reception. Så kan folk nemt stå op og snakke, samtidig med at de har en serviet, hvor de kan have et par appetizers på. 

Du kan helt selv vælge, om der skal være 6 kanapeer til nytårstalen, eller om du vil nøjes med lidt mindre. Det skal jo også være til at overskue, og der plejer at være en del mennesker til en reception. Derfor kan det være nemmere at lave 2 eller 3 og så lave dem i større mængder. 

Kanapeer til reception vil for det meste blive serveret koldt. Du skal derfor gå efter nogle af de opskrifter, hvor det er okay, at det nydes koldt. 

Hvor mange kanapeer pr. person?

Normalt går jeg efter at servere cirka én af hver af de 6 kanapeer til nytårstalen pr. person til nytårstalen. Derfor går jeg efter 6 kanapeer pr. person, hvis det er det eneste, der er på bordet. Du kan også sagtens nøjes med 3-4 p. person, hvis I eksempelvis skal gå direkte til forretten, eller hvis der er andre snacks samtidig. 

Vurder derfor om du kun vil servere kanapeer, eller om der også kunne være nogle andre snacks på bordet. 

6 kanapéer til nytårstalen

Ingredienser

Avocadoshots (ca. 14 små shotsglas):
Fyldte tomater med feta:
Mini toast med laks og dild:
Parmaskinke med flødeost og dadler:
Butterdejssnegle med hvidløgsost (ca. 20 stk):
Vagtelæg med hurtig chilimayo:

Fremgangsmåde

Avocadoshots:

Skær peberfrugten ud i fire dele og grill dem på en grillpande (eller bare en almindelig pande) i lidt olivenolie indtil de har fået farve og er helt møre. Læg peberfrugt i en frysepose i 10 minutter, så er det meget nemmere at få skrællen af. Lav bouillon og lad det køle af. Blend herefter alle ingredienserne sammen i en blender og smag til med tabasco, salt og peber. Server avocadoshots i små fine glas og drys med ristede mandelflager eller pinjekerner.

Fyldte tomater med feta:

Halver tomaterne og skrab kernerne ud. Bland 1 spsk. af kernerne med feta, flødeost, persille, hvidløg,salt og peber og rør det godt rundt. Fyld alle tomaterne med en lille tsk. fetafyld.

Mini toast med laks og dild:

Rør flødeost, citronskal, hakket dild, salt og peber godt sammen og smør lidt på hver toast. Kom et lille stykke laks på og pynt med dild og evt. små skiver citron.

Parmaskinke med flødeost og dadler:

Skær dadlerne ud i små stykker og rør sammen med flødeost, piskefløde, salt og peber. Del hvert stykke parmaskinke i 4 stykker og rul lidt flødeost med dadler ind i hvert stykke, så du i alt har 20 små ruller.

Butterdejssnegle med hvidløgsost:

Smør flødeosten ud på butterdejen og drys med mozzarella. Rul butterdejen sammen til en rulle og læg den på køl. Det er nemmest at skære butterdejsrullen ud i små snegle, når dejen er helt kold. Bag butterdejssneglene ved 200 C i ca. 15-18 minutter. Server dem lune!

Vagtelæg med chilimayo:

Kog vagtelæggene i 4 minutter og køl dem herefter af i koldt vand. Lav chilimayo ved at røre mayonnaise, chili, chilipulver, salt og peber godt sammen. Server de kolde vagtelæg med chilimayo og havsalt.

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar