2 x chiagrød - Opskrift på 2 lækre chiagrød som er perfekte til morgenmad
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

2 x chiagrød

2 x chiagrød – opskrift på to slags virkelig lækre chiagrød. Chiagrød er så lækkert og er en perfekt og mættende morgenmad. Chiagrød består af chiafrø, som bliver udblødt i mælk eller vand, og så danner chiafrøene en slags gele og bliver til en cremet grød. Chiafrø smager ikke af noget, derfor skal der helst tilsættes forskellige smagsgivere til chiagrøden. Her har jeg lavet to rigtig lækre varianter: Chiagrød med chokolade og appelsin & Chiagrød med citron, vanilje og kardemomme. De smager nærmest som dessert, selvom de faktisk er ret nærende og sunde. Jeg laver gerne en portion klar om aftenen og rører grøden op med græsk yoghurt om morgnen. Så er der nem og lækker morgenmad, som også kan nydes på farten. Jeg kan godt lide at lave grøden på mandelmælk, da det gør grøden ekstra cremet, men almindelig mælk kan også bruges og også andre plantedrikke.

Forslag til toppings

Chiagrød kan toppes med alverdens lækre sager. Jeg kan godt lide at der er noget frisk, noget knasende og noget der er blødt. Prøv f.eks. friske bær eller frisk frugt, nødder, granola, peanutbutter, mandelsmør, kokosmel/flager eller kakaonibs. Chiagrød kan også toppes med kompot eller syltetøj. Prøv også at vende f.eks. stikkelsbærmarmelade i grøden eller rabarberkompot. Chiafrøene kan også blandes med havregryn eller proteinpulver for mere mæthed. Rigtig god fornøjelse!

2 x chiagrød

Opskrift til 1 personer
Forberedelse 5 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 20 min.

Ingredienser

Chiagrød med chokolade og appelsin (1 portion)
Chiagrød med citron, vanilje og kardemomme (1 portion)

Fremgangsmåde

Chiagrød med chokolade og appelsin

Bland chiafrø, hørfrø og mælk/vand sammen. Tilsæt honning, kanel, kakao og appelsinskal. Lad det stå på køkkenbordet i 15 minutter til chiafrøene begynder at suge væsken. Rør godt rundt i det,så chiafrøene ikke samler sig i klumper. Stil herefter skålen på køl i mindst 1 time, men gerne natten over. Rør chiagrøden sammen med yoghurt/skyr og top med dine yndlingstoppings. Velbekomme!

Chiagrød med citron, vanilje og kardemomme

Bland chiafrø, hørfrø og mælk/vand sammen. Tilsæt honning, vaniljepulver, kardemomme og citronskal. Lad det stå på køkkenbordet i 15 minutter til chiafrøene begynder at suge væsken. Rør godt rundt i det,så chiafrøene ikke samler sig i klumper. Stil herefter skålen på køl i mindst 1 time, men gerne natten over. Rør chiagrøden sammen med yoghurt/skyr og top med dine yndlingstoppings. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar

Skriv en kommentar