Snickers cheesecake

I er vilde med cheesecakes her på bloggen. Jeg har efterhånden også lavet en hel del cheesecakes. Den mest populære er min Daim cheesecake og den er så vild, så jeg forstår godt, at I er så mange, der er herinde og få fat i opskriften. Det nyeste skud på cheesecake-stammen er en Snickers cheesecake med massere af karamel og peanuts! Prøv opskriften og husk at del jeres kagekreationer med mig under hashtagget #frederikkewaerens. Kram!

Ingredienser

Kiksebund:

250 g Digestive kiks

100 g saltede peanuts

130 g smør, smeltet

Flødeostecreme:

400 g Philadelphia eller en anden neutral flødeost

120 g flormelis

Kornene fra 2 vaniljestænger eller 1 spsk. vaniljesukker

½ l piskefløde

150 g Snickers, hakket

Karamelsauce:

2 poser Wherters Original, soft caramels (kan købes i Bilka), andre flødekarameller kan også bruges

1 dl fløde

1 knivspids salt

Pynt:

100 g Snickers

100 g peanuts

Fremgangsmåde

Kiksebund:

Hak kiksene og peanuts i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksemassen til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en springform beklædt med bagepapir i bunden (min form er 23 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden, og sæt formen i køleskabet, imens du laver ostecremen.

Flødeostecreme:

Pisk flødeost, vanilje og flormelis i en skål. Pisk fløden til skum i en anden skål. Vend flødeskummet i ostecremen og rør de hakkede Snickers i. Beklæd indersiden af springformen med kageplast og fordel flødeostecremen ud på kiksebunden. Stil kagen på køl i nogle timer, gerne natten over.

Karamelsauce:

Lav karamelsaucen lige inden kagen serveres ved at smelte karamellerne i en lille gryde og rør fløden i. Tilsæt salt og rør rundt indtil karamellen bliver ensartet. Hæld det op i et glas eller en lille kande, så du nemt kan hælde det udover kagen.

Befri kagen fra springformen og kageplast. Pynt kagen med hakket Snickers, peanuts og karamelsauce. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.