Pavlova med sommerbær og rabarberskum

Pavlova er noget af det skønneste. Kombinationen mellem den sprøde yderside og den seje midte er fantastisk. Og så smager det ekstra skønt med flødeskum og friske bær – en rigtig sommerkage! Nu hvor rabarberne stadig er fremme, så har jeg i denne opskrift vendt flødeskummet med bagte rabarber – det er SÅ godt! Prøv opskriften her og nyd søndagen!

Ingredienser

Pavlova kage til ca. 8-10 personer

Pavlova:

6 æggehvider

5 dl sukker

1 tsk. vaniljesukker

1 knivspids salt

1 tsk. majsmel (Maizena)

2 tsk. eddike

2 spsk. flormelis

Rabarberskum:

300 g rabarber

160 g rørsukker

1 spsk. kartoffelmel

Kornene fra 1 vaniljestang

5 dl fløde

Pynt:

Jordbær

Hindbær

Citronmelisse

Spiselige blomster (tallerkensmækkere og stedmoderblomster)

 

 

 

 

 

Fremgangsmåde

Pavlova:

Tænd ovnen på 100 C varmluft. Pisk æggehviderne sammen ved høj hastighed. Tilsæt halvdelen af sukkeret lidt adgangen. Tilsæt de øvrige ingredienser og tilsæt herefter resten af sukkeret lidt adgangen. Pisk indtil marengsen er sej og blank. Drys flormelis ud på et stykke bagepair og fordel marengsen ovenpå. Bag marengsen i ca.  1  1/2 time. Sluk ovnen og åben den så, marengsen kan køle helt af.

Rabarberskum:

Skyl rabarberne godt og skær dem ud i små stykker. Bland rabarberne med sukker, kartoffelmel og vanilje og kom det i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Bag rabarberne i ca. 25 minutter ved 200 C. Når rabarberne er bagte blandes de rundt til en ensartet masse. Lad dem køle helt af.

Saml og pynt pavlovaen:

Sæt pavlovaen på et fint fad. Pisk fløden til en let skum og vend forsigtigt rabarberne i. Fordel rabarberskummet på pavlovaen og pynt med jordbær, hindbær, citronmelisse og blomster. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.