Mini bærtærter med marcipanfyld og creme

Små, fine, sprøde og søde bærtærter med med marcipanfyld og vaniljeprikket creme. Den dejligste kombination og en god dessert at servere for dine gæster. Jeg har brugt disse tærteforme, men du kan også sagtens bruge 1 stor tærteform. Her kommer opskriften:

Ingredienser

Tærtedej (til 12 små tærter):

300 g mel

120 g flormelis

150 g smør, blødt

4 æggeblommer

Marcipanfyld:

150 g smør, blødt

200 g sukker

200 g revet marcipan

1 æg

1 spsk. kartoffelmel

Creme:

3 dl piskefløde

2 dl cremefraiche, 18 %

Kornene fra 1 vaniljestang

Pynt:

Hindbær

Jordbær

Blåbær

Ribs

Brombær

Evt. lidt flormelis

 

Fremgangsmåde

Tærtedej:

Kom mel og flormelis i en røreskål. Smuldr smørret i melet. Tilsæt æggene og ælt hurtigt sammen til en ensartet mørdej. Sæt dejen på køl i ca. 1 time.

Marcipanfyld:

Bland ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil marcipanfyldet til side, til den skal bruges.

Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord. Fordel tærtedejen i de små tærteforme og kom marcipanfyldet i. Bag tærterne med marcipanfyld ved 180 C i ca. 30 minutter indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem herefter køle af og befri dem fra formene.

Creme:

Pisk fløden til skum og tilsæt vaniljen imens der piskes. Vend forsigtigt cremefraichen i.

Pynt:

Pynt hver tærte med en god skefuld creme, bær og drys evt. flormelis på toppen. Server straks! Velbekomme!

Tip: Bag tærterne dagen inden de skal serveres, og opbevar dem i en lufttæt kagedåse. Så skal de blot pyntes lige inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.