Konfekttærte med chokolade, crunch og karamel

Denne konfekttærte er altså et kæmpe hit blandt chokoladeelskere. Den har 4 elementer: sprød kikse-kakaobund, knasende mandelpraliné, blød mælkechokoladeganache og sidt en uimodståelig chokoladekaramel. Den kan med fordel laves nogle dage i forvejen, det bliver den kun bedre af. Her kommer opskriften:

Ingredienser

Kiksebund:

175 g Digestive kiks

30 g cornflakes

10 g kakaopulver

80 g smør

Mandelpraliné:

90 g mandler

90 g sukker

200 g mørk chokolade f.eks. Callebaut

150 ml fløde

Mælkechokoladeganache:

250 g mælkechokolade

100 ml fløde

Chokoladekaramel med inspiration fra Maja:

100 ml fløde

60 sukker

1 spsk. glukosesirup

100 g mælkechokolade f.eks. Callebaut

Pynt:

Chokoladekugler

Skovsyre

Fremgangsmåde

Kiksebund:

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Tilsæt cornflakes og kakaopulver og hak igen. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksemassen til det bliver ensartet. Hæld kiksemassen op i en aflang tærteform med løs bund, min form er ca. 8×40 cm. Pres massen godt ned i bunden og op af kanterne, og sæt formen i køleskabet, imens du laver mandelpraliné.

Mandelpraliné:

Rist mandlerne på en pande til de får lidt farve. Hak dem lidt groft ud og stil dem til side. Smelt sukkeret på panden. Når sukkeret er helt opløst, og det er blevet til en gylden karamel, vendes mandlerne. Hæld dem over på et stykke bagepapir og lad de karamelliserede mandler køle helt af. Hak de karamelliserede mandler lidt ud og kom dem op i en minihakker og blend mandlerne til mel. Hak den mørke chokolade fint og kom det op i en skål. Varm fløden op i en gryde og hæld det ud over den hakkede chokolade, imens du rører i midten af skålen til det samler sig og bliver blankt. Tilsæt de fint malede mandler i chokoladeganachen og rør det godt rundt. Fordel mandelpraliné i tærten og stil den på køl igen.

Mælkechokoladeganache:

Hak chokoladen fint og kom den op i en skål. Varm fløden op og hæld den ud over chokoladen imens du rører i midten af skålen til det samler sig og bliver blankt. Hæld mælkechokoladeganachen ud over mandlepralinen. Sæt tærten tilbage på køl.

Chokoladekaramel:

Hak chokoladen fint og kom den op i en skål. Smelt sukkeret til gylden karamel. Når sukkeret er helt opløst tages gryden af varmen. Varm fløden op i en gryde imens. Tag gryden af varmen. Hæld nu fløden i den varme karamel lidt adgangen ved kontant omrøring. Tilsæt glukosesirup og salt. Hæld den varme karamel ud over den hakkede chokolade, imens du rører i midten af skålen til det samler sig og bliver blankt. Sæt chokoladekaramellen på køl i mindst 3 timer.

Pynt tærten:

Kom chokoladekaramellen op i en sprøjtepose og lav små dutter rundt i kanten på tærten. Du kan også bare smøre karamellen ud på tærten. Pynt med chokoladekugler og skovsyre. Skær tærten ud i små skiver og servér. Velbekomme!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.