Hjemmelavede luksus romkugler

Det føles næsten som om det er søndag i dag, selvom det er mandag. Det er nu ret rart med en ekstra fridag især i dette smukke solskinsvejr! Jeg har brugt dagen på at forberede mig til ugen samt ryddet lidt ud i alle påskens bagværk. Det kom der disse lækre romkugler ud af, til stor glæde hos resten af familien. Jeg håber, at I har haft en dejlig påske! Her kommer opskriften på mine romkugler:

Ingredienser

Romkugler (ca. 12-13 stk.):

400 g hvid kage (jeg havde en rest af disse lagkagebunde), men det kan også sagtens være en rest chokoladekage.

250 g mørk chokolade, smeltet

2 spsk. kakaopulver

4 spsk. brombærmarmelade

0,5 dl fløde

2 spsk. rom, f.eks. Zacapa rom

100 g groft kokosmel

Derudover:

Smeltet chokolade til at overtrække romkuglerne med

Kokosmel, krymmel eller hakkede hasselnødder til at trille romkuglerne i

 

Fremgangsmåde

Romkugler:

Smuldr kagen i små stykker i en røreskål. Smelt chokoladen og bland det sammen med kagesmuldret. Kom kakaopulver, marmelade,fløde, rom og kokosmel i og rør det godt rundt med en ske eller dejskraber. Det kan være lidt forskelligt, hvordan massen smager, afhængig af hvilken kagerest man bruger. Så prøv dig endelig frem, det kan være der skal tilsættes mere chokolade eller marmelade osv. Form romkuglerne i en passende størrelse og sæt dem på køl, imens du smelter chokoladen. Smelt chokoladen over vandbad og dyp romkuglerne heri og tril dem herefter i den ønskede topping. Nyd romkuglerne imens de er kolde. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.