Hindbærmousse med lime og sprøde havregryn

 

 

En frisk og luftig hindbærmousse med et syrligt twist af lime og drysset med sprøde havregryn. Mit bud på den lækreste dessert til en forår eller sommermiddag. Man kan med fordel lave både hindbærmousse og de sprøde havregryn en dag i forvejen, så skal desserten bare “samles” og pyntes lige ind den skal serveres. Nyd det dejlige solskinsvejr! Her kommer opskriften:

Ingredienser

Ca. 6-8 glas

Sprøde havregryn:

30 g smør

120 g havregryn

70 g rørsukker

30 g hakkede mandler

Hindbærmousse:

3 blade husblas

300 g frosne hindbær

100 g sukker

1 vaniljestang eller 1 stor tsk. vaniljesukker

Saft fra 1/2 lime og skal fra 1 hel lime, økologisk

5 dl fløde

Derudover:

Friske hindbær

Skovsyre

Mynte (jeg har brugt æble mynte)

 

Fremgangsmåde

Sprøde havregryn:

Smelt smørret på en pande og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør godt i blandingen, indtil det er blevet ristet og gyldent. Når det er kølet af, kan du opbevare det i et glas med låg, til du skal bruge det.

Hindbærmousse:

Udblød husblassen i koldt vand. Kom hindbær, sukker, vanilje og limesaft og -skal i lille gryde og giv det et hurtigt opkog. Blend til hindbærpuré og smelt husblassen i den varme hindbærpuré. Lad den køle af. Pisk fløden til skum. Vend flødeskum med hindbærpuréen, og kom hindbærmoussen i en sprøjtepose med stor rund tylle eller bare klip et hul for enden af sprøjteposen. Læg sprøjteposen i køleskabet i mindst 30 minutter, så moussen sætter sig.

Fordel hindbærmoussen i nogle fine glas. Lige inden desserten skal serveres pyntes der med sprøde havregryn, friske hindbær, skovsyre og mynte. Velbekomme!

Tip: Opskriften på de sprøde havregryn kan også bruges til at drysse ovenpå skyr, smoothie osv.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.