Gyros med svinekød, tzaziki og fritter

 

Gyros er Grækenlands svar på kebab. Krydret kød, som enten kan være svinekød, kylling eller lam, serveret i et fladbrød/pitabrød med tzatziki, grønt og det bedste af det hele: pommes frites! En perfekt omgang græsk Street Food. Gyros laves og serveres på mange forskellige måder. Her er det lavet med svinekød. Du kan købe fladbrød hos en etnisk grønthandler eller i de fleste supermarkeder. De skal helst være bløde, så de kan rulles om fyldet. Her kommer opskriften:

Ingredienser

Gyros til 4 personer.

Tzatziki:

Se min opskrift på tzatziki her.

Fritter:

4 store bagekartofler

Olivenolie

Salt

Peber

Krydret svinekød:

4 store nakkekoteletter eller andet svinekød (bare ikke for magert, da det hurtigt bliver for tørt)

1/2 tsk. paprika

1/2 tsk. oregano

1/2 tsk. tørret timian

1/2 tsk. tørrede chili flager

1/2 tsk. spidskommen

Salt og peber

Lidt olie til stegning

Derudover:

Rødløg

Tomater

Iceberg salat

Peberfrugt

Agurk

4 fladbrød (kan f.eks. købes hos Meny)

Fremgangsmåde

Tzatziki:

Lav gerne tzatzikien nogle timer før servering, så den rigtig kan stå og få massere af dejlig smag!

Fritter:

Skyl og skær kartoflerne (med skræl) ud og læg dem i vand, så de ikke bliver brune. Tør kartoflerne i et viskestykke og fordel salt, olie og peber på kartoflerne. Det nemmest i en skål. Tænd ovnen på 210 C. Læg kartoflerne i ét lag på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 35-40 minutter, indtil fritterne er sprøde og møre.

Krydret svinekød:

Skær nakkekoteletterne ud i strimler. Bland alle krydderierne sammen og bland det herefter med kødet. Lige inden servering steges kødet på en meget varm pande i olivenolie til ,det bliver sprødt og lækkert.

Fyld:

Skær grøntsagerne ud og varm brødene på en pande. Server fladbrød med tzatziki, grøntsager, kød og fritter. Mums! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.