Marengslagkage “Number cake”

Jeg har haft den hyggeligste søndag sammen med søde Sofie! Vi har bagt denne fine tøsede marengs Number Cake. Number cakes er jo så populære. Vores version er med lyserød marengs, mascarponecreme smagt til med citron og alverdens pynt. Prøv selv opskriften – den er fantastisk:

 

Ingredients

Marengslagkage (ca. 10 personer):

Marengs:

8 æggehvider

350 g sukker

½ tsk vaniljepulver

Pastafarve (vi brugte Wilton pink)

Mascarponecreme:

400 g mascarpone

2 spsk flormelis

3 dl fløde

1 tsk vaniljepulver

Saft og skal fra ½ citron

Pynt:

Stedmoderblomster

Jordbær

Hindbær

Glimmerstøv

Salade de fleurs

Konditor pistacie

Hindbærstøv

Sukkerpynt

Frysetørret hindbær

Approach

Hvis der ønskes at lave tal, som vi har gjort, kan tallene findes her og printes i A4.

Tænd ovnen på 80 grader varmluft.

Marengs:

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker lidt ad gangen, imens der piskes ved middel hastighed. Fortsæt i ca. 15 min til marengsen er blank og sej. Kom marengs op i en sprøjtepose. Hvis du vil have forskellige former og farver, kan du dele den op i flere portioner. Vi har benyttet 2 tyller Wilton 2D og 8B.

Marengs skal ikke bages, men tørres og derfor ved så lav temperatur i længere tid. Lad marengsbundende være i ovnen i ca. 2,5 time til de er helt tørre og nemt slipper bagepapiret.

Mascarponecreme:

Pisk med en elpisker mascarponen, flormelis, vaniljepulver, citronsaft og skal, tilsæt piskefløde lidt ad gangen imens der piskes videre, til der opnås en fast og cremet konsistens. Kom cremen i en sprøjtepose med rund tyl.

Saml først kagen lige inden den skal spises! Læg et sæt tal på en jævn flade (gerne det det skal serveres på). Fordel mascarponencremen på bundene og kom en bund ovenpå og pynt med bær, blomster mm.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.