Dutch Baby - Opskrift på ovnbagt pandekage
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Dutch Baby

Dutch Baby – Opskrift på luftigt ovnbagt pandekage, som kaldes Dutch Baby. Dutch Baby er en pandekagedej, som bages i en støbejernspande og hæver op over kanten og bliver luftig og lækker. Dejen hæver på magisk vis op langs kanten af panden. Pandekagen er færdig, når den er fint lysebrun i midten og lidt mere brun og sprød på kanten. Jeg har tilsat stødt kardemomme i dejen, men man kan også komme revet muskatnød eller revet citronskal. Her har jeg serveret pandekagen med flødeskum, jordbær, revet mørk chokolade og flormelis. Man kan også servere pandekagen med sirup eller med is.

Du skal helst bruge en støbejernspande (”skillet”), der er beregnet til at kunne komme i ovnen. Opskriften passer til en pande på 25 cm i diameter. Pandekagen falder lidt sammen, når den kommer ud af ovnen, så spis den gerne med det samme, hvor den stadig er lun. Velbekomme!

Dutch Baby

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 45 min.

Ingredienser

Dutch Baby
Desuden

Fremgangsmåde

Dutch Baby

Tænd ovnen på 215 C varmluft.

Kom alle ingredienserne i en blender og blend i 1 min. til en enstartet og glat dej. Lad pandekagedejen hvile i ca. 30 min. på køl.

Stil imens en støbejernspande (25 cm) ind i ovnen, så den kan blive varm.

Tag herefter panden ud af ovnen. Kom smørret på panden og lad det smelte og pensl det rundt i kanten, inden dejen hældes på. Stil panden ind i ovnen igen, og lad pandekagen bage i ca. 14-16 min. Dejen hæver på magisk vis op langs kanten af panden. Pandekagen er færdig, når den er fint lysebrun i midten og lidt mere brun og sprød på kanten.

Pynt den lune pandekage med flormelis og server med friske bær og flødeskum. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar