Citron cheesecake

 

Denne cheesecake er helt uimodståelig god. Den er frisk og syrlig med fine vaniljeprikker. Perfekt som en sommer dessert, eller faktisk er den perfekt hele året rundt! Det gule gelélag sammen med den cremede vaniljeprikkede ostecreme smager af sommer og Københavnerstang. Prøv opskriften lige her:

Ingredienser

Citron cheesecake til ca. 12 personer.

Kiksebund:

250 g Digestive kiks

120 g smør, smeltet

50 g mandler, groft hakket

Citron flødeostecreme:

3 blade husblas

Saft fra 3 økologiske citroner (heraf skal fra 2 af citronerne)

400 g Philadelphia

2 dl creme fraiche 18 %

Korn fra 1 vaniljestang

100 g flormelis

5 dl fløde

Citron/appelsin gelé:

8 blade husblas

Saft fra 2 citroner

Saft fra 1 appelsin

150 g sukker

1 dl vand

Evt. gul pastafarve

Pynt:

Gule stedmoderblomster

 

 

 

Fremgangsmåde

Kiksebund:

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Hak mandlerne groft. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiks og mandler til en ensartet masse. Sæt en springform uden bund på det fad du vil servere cheesecaken på og hæld kiksemassen ned i formen (min form er 23 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden og op ad siderne og sæt formen i køleskabet, imens du laver ostecremen.

Flødeostecreme:

Udblød husblas i koldt vand. Pisk flødeost, vanilje, flormelis, creme fraiche, citronsaft plus skal i en skål. Gem lidt af citronsaften og varm det i mikroovnen (det må ikke koge!). Smelt husblassen i den varme citronsaft og bland det sammen med flødeostecremen. Pisk fløden til skum i en anden skål. Vend flødeskummet i ostecremen. Beklæd indersiden af springformen med kageplast og fordel flødeostecremen ud på kiksebunden. Stil kagen på køl i nogle timer, helst natten over.

Citron/appelsin gelé:

Udblød husblas i koldt vand. Kog citronsaft og appelsinsaft, vand og sukker op til sukkeret er helt opløst. Tilsæt gul pastafarve. Smelt husblassen i den varme gelemasse og stil det på køl, så det kan køle helt af (det må dog ikke nå at ”sætte sig”). Når gelen er kold, hældes den forsigtigt udover en bred ske, og ned på kagen, så den ikke rammer kagen for ”hårdt”.

Befri kagen fra springformen og kageplast. Pynt kagen med gule stedmoderblomster eller, hvad du allerbedst kan lidt at pynte med. Velbekomme!

2 Comments
    1. Jeg har ikke selv prøvet at gøre det. Kagen er helt klart bedst når den er helt frisklavet, så jeg ville ikke fryse den ned 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.