Chocolate bites with peanuts and caramel

Sikke et kedeligt vejr! Drømmer mig virkelig tilbage til både Thailand og Madrid. I dag deler jeg en opskrift på chokoladebarer med peanuts og karamel. De smager skønt og er perfekte til at hygge sig med i sådan et inde-hyggevejr. Her kommer opskriften:

 

Ingredienser

Kagebund:

225 g mel

175 g smør, koldt

80 g sukker

Karamellag:

300 g flødekarameller (f.eks. guldkarameller)

50 ml fløde

1 god håndfuld saltede peanuts

Chokoladelag:

300 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Kagebund:

Rør mel og smør sammen i en foodprocessor indtil det er helt smuldret. Tilsæt sukker og rør indtil dejen samler sig. Tryk dejen godt ned i en bageform på 23×23 cm beklædt med bagepapir. Bag kagebunden i ovnen i ca.30 minutter ved 150°C. Den skal være let gylden. Lad den køle helt af.

Karamellag:

Kom karamellerne og fløde i en gryde og lad det smelte ved svag varme indtil det bliver til en ensartet masse. Hæld karamellen over kagebunden og drys saltede peanuts ud over karamellen. Sæt kagen tilbage på køl.

Chokoladelag:

Smelt chokoladen over vandbad og fordel derefter den smeltede chokolade over karamellaget med peanuts. Sæt endnu engang på køl.

Skær kagen ud i små mundrette bidder eller lidt større stykker. De kan holde sig på køl en lille uges tid. Velbekomme!

2 Comments
  1. So far-I think I have the recipe. I don’t know what flodekarameller is -or Flode. I’m thinking it’s wrapped caramels and cream??? is that correct?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.