Bløde chokoladeboller

Ikke de pæneste runde boller jeg har lavet, men ikke desto mindre smager de SÅ godt! Bløde og saftige chokoladeboller med massere af god chokolade. De smager allerbedst når de er lune og chokoladen stadig er smeltet og så med tandsmør…mums! Prøv opskriften her:

Ingredienser

Chokoladeboller (12-14 stk.):

2 dl sødmælk

125 g smør, blødt

25 g gær

1 æg

1 spsk. sukker

1 tsk. salt

Ca. 500 g mel

100 g chokolade knapper eller hakket chokolade (jeg har brugt 50 g mørk og 50 g mælkechokolade)

1 sammenpisket æg til pensling

 

 

 

Fremgangsmåde

Chokoladeboller:

Varm mælken op i en gryde. Hæld den varme mælk i en røremaskine og smuldre gæren heri. Tilsæt æg, sukker og salt og rør rundt. Tilsæt mel lidt adgangen, imens der røres samtidig med det bløde smør også tilsættes lidt adgangen. Pas på med at tilsætte for meget mel. Kør dejen i ca. 8 minutter indtil  den er smuk, blank og smidig og slipper skålen. Vend chokoladen i dejen. Dæk dejen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen hæve i 1 time. Del dejen i 12-14 lige store stykker og tril dem til fine runde boller. Kom bollerne over i en bradepande og lad dem efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 C. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i ca. 15-18 minutter til de er gyldne. Lad bollerne køle lidt af inden de nydes. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.